Studentmössa

Den förmodligen allra viktigaste accessoaren på studentdagen är studentmössan! Finns det något som har en starkare anknytning till studenten än själva mössan? Nej, det gör det inte! Det är studentmössan som gör din studentklädsel komplett och det är den som signalerar till folk runt omkring att du är en av alla de studenter som firas i år. Den är ett bevis på allt slit och alla uppoffringar du gjort genom åren för att ta dig dit du är idag. En ung student som är på väg ut i vuxenlivet.

Hur hittar man den perfekta studentmössan då? Många skolor har ett gott samarbete med företag som tillverkar studentmössor. På internet hittar man också ett flertal olika webbsidor som erbjuder studentmössor. En av de klart största aktörerna är www.crownstudent.com. Med andra ord finns det massor med alternativ för dig som är på jakt efter den perfekta studentmössan. På en del webbshoppar kan du till och med designa din egen studentmössa. Då får du en skräddarsydd mössa i exakt den stil du vill ha den i. När man designar sin egen studentmössa innebär det oftast att man själv väljer vilken typ av material mössan ska vara av. Man kan till exempel välja mellan standard och kashmir. Det som gör din studentmössa personlig är ditt namn, skolans namn och klassnamnet som kommer att stå skrivna på mössan. Ditt namn kommer att finnas på framsidan. Skolans namn står vanligtvis på baksidan och klassnamnet inuti mössan.

Vad man bör tänka på när man beställer sin mössa är att välja ett pålitligt företag. De företag du kommer i kontakt med via din skola är att rekommendera. De är ofta sådana företag som jobbat länge inom branschen och levererat studentmössor till tusentals nöjda studenter. Köper man studentmössa via nätet kan det vara bra att kolla upp så att webbsidan är pålitlig. Det finns många kända företag som säljer studentmössor via nätet. Är du osäker kan du be om tips från tidigare studenter som köpt sina studentmössor på nätet. Ett tips är att beställa från en webbsida som erbjuder returrätt. På så sätt kan du skicka tillbaka mössan om den inte känns rätt.

Kom ihåg att beställa din studentmössa i god tid. Skulle du ha oturen att få hem en studentmössa som inte passar så är det svårt att hinna få hem en ny om du varit ute i sista minuten. Därför är vårt tips att du beställer din studentmössa redan under våren så fort det börjar bli aktuellt. Studentmössan är som sagt en av de viktigaste bitarna i det stora studentpusslet. Ett måste helt enkelt! Så se till att vara ute i god tid så att du slipper krångel på den fronten. Känn efter att mössan sitter som den ska och är bekväm. Den ska varken kännas för trång eller vara så stor att den faller av.

När den stora dagen väl är kommen hoppas vi att du hittat den perfekta studentmössan och att den sitter som en smäck på ditt huvud. Det har ni blivit dags för att springa ut tillsammans med dina klasskompisar och slänga upp mössan i det blå!

Tradionell studentmössa

 

Välkommen

Välkommen till www.studenttider.n.nu.

Nyhetsbrev